Amsterdammers in het zonnetje gezet

AMSTERDAM Kurana Bigiman is Amsterdam van het jaar 2020.

0
509
Kurano, Imane en Tur-G, ze zijn allemaal – ieder in hun eigen categorie – Amsterdammer van het jaar 2020 geworden. Via een videoverbinding met Theater DelaMar maakte burgemeester Femke Halsema de prijzen bekend.
De verkiezing van ‘Amsterdammer van het jaar’ is bedoeld om Amsterdammers in het zonnetje te zetten die zich vrijwillig en onbaatzuchtig voor de medemens, voor de buurt en voor de stad Amsterdam hebben ingezet. Vanwege corona kon er geen publiek bij de door Edson da Graça gepresenteerde uitreiking aanwezig zijn, maar vanuit de huiskamer konden belangstellenden het evenement via een livestream toch bijwonen. Dio, Karsu, Justin Samgar, Furious Flow en dj Jasmine Perez zorgden voor de muziek.
Kurana Bigiman is in het schooljaar 2019-2020 begonnen met het opzetten van een gymnasiumafdeling op een school in Zuidoost. Bigiman vond het maar raar dat zo’n groot stadsdeel als Zuidoost geen gymnasium had en daarom begon hij er een bij het Ir. Lely Lyceum. Het werd een succes, want de klassen werden groter en de leerlingen scoren volgens het landelijk gemiddelde. Imane, die Amsterdammertje werd in de categorie tot en met 12 jaar, zorgt er met Jong Plein 40-45  voor dat ieder kind een stem krijgt. En Tur-G is er in geslaagd om het imago van de gangsterrap 180 graden te draaien.
Er was ook een oeuvreprijs, het Eberhartje, en die mocht burgemeester Femke van der Laan dit jaar uitreiken aan Hans Krikke. Krikke zet zich al jaren onvermoeid in voor minder kansrijke Amsterdammers, zo lichtte Ruud Esser, voorzitter van de stichting Amsterdammer van het jaar, toe.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in