Amsterdam gaat buurtteams invoeren voor sociale zorg

AMSTERDAM Alle stadsdelen krijgen volgend jaar buurtteams. Daar kan iedereen bij een loket terecht met vragen over zorg.

0
946

Amsterdam gaat haar zorgstelsel ingrijpend veranderen. De zorg komt dichterbij de Amsterdammers, aldus de gemeente. Vanaf 2021 komen er 22 tot 34 buurtteams. Daar kan iedereen terecht met vragen over sociale zorg, welzijn, schulden en veiligheid. Er komt één herkenbaar loket in elke wijk.

Wethouder Simone Kukenheim (zorg): ‘Amsterdam staat aan de vooravond van één van de grootste veranderingen in het zorgstelsel van de afgelopen jaren. In de buurtteams willen we alle hulpvragen met betrekking tot zorg, ondersteuning en preventie beantwoorden. Ook worden de buurtteams de toegangspoort tot specialistische hulp.’ Amsterdammers hoeven volgens haar straks niet langer in een woud van aanbieders te zoeken naar de juiste hulp, maar kunnen terecht bij één laagdrempelig team.

Het grootse deel van de WMO-zorg in Amsterdam heeft straks niet meer te maken met marktwerking en concurrerende aanbieders. Ieder stadsdeel krijgt een uitvoeringsorganisatie die de buurtteams gaat regelen. Kinderen en gezinnen kunnen nu al terecht bij de Ouder- en Kindteams. Die blijven bestaan. De buurtteams gaan nauw samenwerken met de Ouder- en Kindteams, aldus de gemeente.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in