Kamer onderzoekt verlies ‘menselijke maat’ bij loketten uitvoeringsorganisaties

0
1103

De Tweede Kamer gaat onderzoeken wat er mis gaat bij de loketten van de overheid waar de burger aanklopt. De Kamer wil weten wat de oorzaken zijn van problemen bij uitvoeringsorganisaties als het UWV, de Belastingdienst en het CBR. Door de problemen wordt de menselijke maat uit het oog verloren, constateert de Kamer. Doel is dat die bij de organisaties terugkeert.

Ook de rol van de Tweede Kamer zelf wordt bekeken. Er komt een tijdelijke commissie die in maart zal beginnen met het parlementaire onderzoek. Dat onderzoek richt zich op de afgelopen vijf jaar. CDA-voorzitter Piet Heerma en ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers stelden na Prinsjesdag zo’n onderzoek voor. ‘De overheid is soms een gesloten bastion. Regels lijken belangrijker dan mensen, systeemfalen, wachttijden zijn te lang en burgers worden van het kastje naar de muur gestuurd’, zei Segers in september, aldus Trouw.

‘Mensen hebben recht op een betrouwbare overheid waarmee je snel en goed in contact kunt komen’, aldus het CDA onlangs op twitter toen het onderzoek bekend werd. In het najaar volgen er hoorzittingen. Het onderzoek moet volgend jaar klaar zijn.

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in