Aantal bijstandsuitkeringen in Amsterdam onder 40.000

AMSTERDAM Het aantal mensen in de bijstand in Amsterdam daalt nog steeds. Maar duizenden zzp'ers krijgen per 1 oktober geen Tozo-regeling meer. Het is nog onbekend hoeveel van hen een beroep op de bijstand kunnen doen.

0
1021

Het aantal uitkeringen in de bijstand daalt al een aantal maanden. De teller staat nu op 39.271, nog lager dan eind 2020.

Het blijft een opvallende ontwikkeling: het aantal uitkeringen in de bijstand daalt al weer een aantal maanden, na een stijging door de corona-crisis. Inmiddels staat de teller op 39.271, en dat is 1.172 onder het niveau van 31 december 2020. Deze dalende cijfers zijn vooral het gevolg van een hoge uitstroom (naar werk en naar scholing), gecombineerd met een erg lage instroom. Ook voor de rest van de maand verwacht de gemeente dat de uitstroom hoog zal blijven.

Tozo-regeling stopt 1 oktober

Maar er is slecht weer op komst: op dit moment zitten zo’n 12.000 Amsterdamse zzp-ers in de zogenoemde Tozo-regeling, een soort bijstand voor zzp-ers. Deze regeling loopt af op 1 oktober. Niet bekend is hoeveel van deze 12.000 zzp-ers recht hebben op een bijstandsuitkering.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in