368 deelnemers aan woonlasten-regeling

AMSTERDAM Amsterdam geeft ruimhartiger dan andere gemeenten bijzondere bijstand aan mensen die door de crisis hun woonlasten (uitgezonderd sociale huur) kunnen betalen.

0
571

Amsterdam voert de TONK-regeling veel ruimer uit dan elders in Nederland, zegt wethouder Moorman.

Enkele leden van de gemeenteraad vroegen afgelopen woensdag in de raadscommissie WIO naar de voortgang van de TONK-regeling. Dat is een tijdelijke regeling in de bijzondere bijstand voor mensen die in de corona-crisis in de problemen komen en hun vaste woonlasten niet meer kunnen betalen. Volgens wethouder Moorman loopt deze regeling naar wens, ook al omdat Amsterdam de regeling ‘ruimhartig’ toepast, aldus de wethouder. “We leveren maatwerk en passen de regeling veel ruimer toe dan elders in het land.” Inmiddels zijn 368 personen geholpen met de regeling met een uitkering van gemiddeld bijna 600 euro per maand gedurende zes maanden, aldus Moorman.

TONK-regeling

De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen waarvoor de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor de woonlasten van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021. In aanmerking komen Amsterdammers met een eigen woning die meer dan 330 euro aan hypotheekrente en/of maandelijks erfpachtcanon moeten betalen, en op huishoudens met een huurwoning in de vrije sector met een huur van 753 euro of hoger. Bij een lagere huur bestaat er meestal aanspraak op huurtoeslag via de Belastingdienst. De TONK geldt niet wanneer iemand meer dan 31.340 euro aan (spaar)geld heeft.
Zie verder www.amsterdam.nl/tonk.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in