Beeld Sodis Vita

Hij begon als vrijwilliger maar sinds december heeft hij een arbeidscontract. Tim: “Een deel van mijn salaris wordt betaald door de gemeente vanuit de beschut werk regeling. Ik ben de 250ste beschut werker van Amsterdam, ik kreeg bloemen en de wethouder feliciteerde me via een Zoomverbinding.”

De beschutwerkregeling is bedoeld voor mensen met een arbeidshandicap. Tim legt uit: “Ik heb een diploma behaald in de mechatronica, leren is voor mij geen probleem. Ik heb bijvoorbeeld voor NS onderstellen van treinen gemaakt. Maar ik ben snel afgeleid. En als ik iets niet leuk vind, loop ik gewoon weg.” Hij lacht: “Dat is voor een baas niet handig.”

Werkervaring

Na zijn korte avontuur bij NS belandde Tim bij Amsterdamwerkt! om meer werkervaring op te doen. Tim: “Ik heb daar een haf jaar stage gelopen en kreeg verschillende opleidingen. Tegel zetten, bosmaaien, straatleggen, ik heb van alles mogen leren. Bij DWI hebben ze me geholpen om werk te vinden. Toen ik De Lokatie op het lijstje zag staan, sprak dat me direct aan. Als kleine jongen ging ik vaak met mijn oma naar de kringloop op het Buikslotermeerplein, lekker snuffelen. Ik woon hier vijf minuten vandaan en kon gelijk aan de slag.”

Afwisseling

Het fijne van De Lokatie is voor Tim de afwisseling. “Ik sta achter de kassa, help klanten in de winkel, sorteer goederen in het magazijn en ga ook wel met het busje spullen ophalen bij mensen thuis. Als ik iets niet meer leuk vind, zeg ik tegen de voorman: ik ga even wat anders doen. Dat is hier geen probleem, er is genoeg werk. Dit is voor mij een goede plek. Ik ben goed met mijn handen, dus soms probeer ik iets te repareren. Vandaag heb ik een snoer aan een lamp gemaakt.”

Tim hoeft niet lang na te denken wat hij het meest leuk vindt: “Mijn collega’s. Alleen werken vind ik saai. Ik ben heel gemakkelijk en ik vind samenwerken ook gemakkelijker dan alleen. Vanmorgen heb ik met mijn collega een kast mooi neergezet in de winkel. Dan maken we er een soort huiskamertje van zodat mensen zien hoe het thuis zal staan. Die kast is nu al verkocht. Daar ben ik blij mee.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in