Winterkoude-opvang daklozen weer open

AMSTERDAM Daklozen kunnen zich vandaag en morgen melden voor de winterkoude-opvang.

0
724

De winterkoude-opvang voor dak- en thuislozen aan de Transformatorweg 6 is vanaf vandaag (donderdag 3 december) weer geopend.

De opvang is niet permanent geopend, maar alleen als het buiten te koud is om te slapen. Op zaterdag 28 november was de winteropvang ook al open. Dinsdag 1 december, toen de temperatuur weer was gestegen, ging de opvang weer dicht.
Volgens de woordvoerder van wethouder Kukenheim (zorg) kan de opvang gedurende de wintermaanden meerdere keren open gaan als het door de kou te gevaarlijk is om in de buitenlucht te overnachten.

Het klinkt wat bizar, maar in coronatijd adviseert de GGD dak- en thuislozen zoveel mogelijk buiten te blijven. Volgens de gezondheidsdienst zouden ze op die manier het minste risico lopen om besmet te raken.
Alleen mensen die niet in de 24-uurs opvang terecht kunnen of die geen eigen woning hebben, kunnen in de inloophuizen terecht om naar het toilet te gaan, wat te eten of uit te rusten. Wel worden in de inloophuizen tijdelijk minder mensen toegelaten, om voldoende afstand tussen bezoekers mogelijk te maken.
Amsterdam vangt in totaal zo’n 7.000 mensen op. Daarbij gaat het zowel om 24-uursopvang als om nachtopvang. Dat staat los van de winterkoude-regeling, waarbij àlle dak- en thuislozen worden opgevangen.

Dak- en thuislozen die van de winterkoude-opvang gebruik willen maken, kunnen zich donderdag 3 en vrijdag 4 december tussen 14:00 en 16:00 uur aanmelden in de Jan van Galenstraat 323, ingang B.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in