Een opvang voor daklozen
Een opvang voor daklozen voordat corona uitbrak| © Sandra Hoogeboom

 

Amsterdamse daklozen zonder slaapplaats kunnen sinds zaterdag ’s nachts een warme slaapplek krijgen aan de Transformatorweg in Westpoort.

De GGD’s van de vier grote steden (Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag) laten de winterkoude-regeling ingaan omdat de temperatuur daalt. De GGD in Amsterdam spreekt alle daklozen en regelt dat zij in de winteropvang terecht kunnen.

Binding

Dak- en thuislozen die geen alternatief hebben, kunnen vanaf 16:30 uur terecht bij Transformatorweg 6. Asielzoekers kunnen zich melden bij het politieteam Openbaar Vervoer op het Centraal Station. Uitgeprocedeerde asielzoekers met een V-nummer komen in aanmerking voor de Bed, Bad en Broodvoorziening. Mensen zonder binding met Amsterdam krijgen het advies terug te gaan naar hun regio van herkomst, aldus de gemeente.

Honden van daklozen krijgen ook onderdak. Het Dierenopvangcentrum Amsterdam haalt de dieren op bij de Transformatorweg en brengt ze naar het asiel.

Wie naar de winteropvang wil, kan zich aanmelden bij screeningsbalie Bijzondere Doelgroepen, Jan van Galenstraat 323. De  GGD houdt met iedereen een intake-gesprek.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in