Wethouder betuigt spijt volkstuinenbeleid

AMSTERDAM Wethouder Marieke van Doornink wil haar plannen voor de volkstuinen heroverwegen.

0
1477

In een videogesprek met bestuursleden van vrijwel alle volkstuinparken in de stad heeft wethouder Marieke van Doorninck (Groen Links) maandagavond haar spijt betuigd over haar aanpak om tot een nieuw volkstuinenbeleid te komen.

Door alle commotie over onder meer de explosieve huurverhoging erkende de wethouder dat ‘we elkaar ergens in het proces zijn kwijtgeraakt’. De wethouder stelt nu een adempauze voor om het vertrouwen te herwinnen. Concreet komt dat erop neer dat de behandeling deze maand in de gemeenteraad wordt uitgesteld.

Bovendien wil de wethouder haar plan heroverwegen en beter laten aansluiten bij het alternatieve plan dat de verschillende volkstuinparken hebben gepresenteerd. De richting wordt niet langer van boven naar beneden, maar van beneden naar boven, aldus de wethouder. In januari volgt een nieuw overleg. Doel is om eind februari 2021 te komen tot gezamenlijk gedragen plan.

De inspraakavond gaat dinsdagavond gewoon door en is van 19.30 tot 22 uur te volgen via een livestream: https://amsterdam.raadsinformatie.nl/live

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in