De vrouw uit Wijdemeren die 7.000 euro bijstand aan de gemeente moest terugbetalen omdat haar moeder voor haar de boodschappen betaalde, hoeft niet het hele bedrag, maar 2.800 euro op te hoesten.
De rechter, in dit geval de Centrale Raad van Beroep, heeft dit bepaald.
Dat de inwoonster van Wijdemeren structureel boodschappen van haar moeder ontving, en daarmee bespaarde op de kosten van levensonderhoud, had invloed op de hoogte van haar uitkering. Dat had ze aan de gemeente moeten doorgeven vindt ook de rechter.De rechter vindt echter dat de gemeente ook fouten heeft gemaakt, waardoor ze niet het hele bedrag van 7000 euro kan terugvragen. Zo had de gemeente bijvoorbeeld in 2018 geen goede reden voor een huisbezoek. Daarvoor moet de gemeente een schadevergoeding van 200 euro aan de vrouw betalen. De gemeente moet ook de proceskosten voor haar rekening nemen.
De vrouw, die al sinds 2015 een uitkering en toeslagen kreeg, viel bij de gemeente op omdat ze in 2018 bijna niets aan levensonderhoud had uitgegeven, maar wel een dure auto en een motor bezat. Ook had ze verzuimd een bezoek aan het buitenland te melden.
Volgens de advocaat van de vrouw is haar cliënt blij met de uitspraak. Na drie jaar strijden tegen de gemeente zou ze uiteindelijk haar recht hebben gekregen, ook al beseft ze inmiddels dat ze de gratis boodschappen aan de gemeente had moeten melden.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in