Vrijstelling giften in bijstand tot 1.800 euro per jaar

0
1573

De ene na de andere gemeente maakt ruimere regels voor giften in de bijstand. Zaandam is het royaalst tot nu toe met 1.800 euro per jaar.

Het begon in Amsterdam. Daar geldt sinds enige tijd de regel dat bijstandsgerechtigden jaarlijks tot 1.200 euro aan giften mogen ontvangen. Later volgde Rotterdam, ook met 1.200 euro. Maar nu heeft de Haagse gemeenteraad onder aanvoering van de SP besloten de grens te stellen op 1.700 euro voor gezinnen, voor alleenstaanden is dat 1200 euro. Koploper op dit moment is Zaandam met een vrijstelling van 1.800 euro per jaar. Kennelijk mag dat allemaal van de Participatiewet. Jammer genoeg heeft geen enkele gemeente gekozen voor een bedrag van 170 euro per maand. Volgens het Nibud is dat precies het bedrag dat mensen in de bijstand op dit moment tekort komen.

Giften

Volgens een artikel op de site van de ‘BijstandsBlues’ komen giften in aanmerking voor betaalachterstanden van huur, drinkwater, zorgverzekering, elektra, gas en warmte in aanmerking voor een vrijstelling. Hetzelfde geldt voor giften voor onder meer vakanties of reizen of giften in natura van hulporganisaties en sociale fondsen.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in