Voor paal

0
1086

Maria’s hoekhuis grenst aan openbaar groen. Ze ergert zich aan haar buren die hun auto’s bij haar op de hoek van de straat achteruit inparkeren. Terwijl je er eigenlijk helemaal niet mág parkeren. De achterbumpers van hun auto’s vernielen al het groen dat aan de straat grenst. In het verleden stonden er twee betonnen paaltjes aan de rand van de weg om te verhinderen dat auto’s daar parkeerden. Een poos geleden zag Maria vanuit haar woonkamer tot haar verbazing hoe medewerkers van de gemeente de paaltjes verwijderden. Eerst dacht ze nog dat ze tijdelijk ergens anders nodig waren en later zouden terugkeren. Maar de paaltjes kwamen niet terug. Sinds die tijd vraagt Maria de gemeente nu al maandenlang of de paaltjes kunnen worden teruggeplaatst, zodat het groen, dat de gemeente juist zo goed promoot, beter wordt beschermd. De gemeente wil er niet aan meewerken. Sterker, een medewerker beweert dat daar nooit paaltjes hebben gestaan. Dat wordt Maria te gortig en ze vraagt mij om hulp.

Als ik op Google Streetview kijk, zie ik dat er wel degelijk paaltjes hebben gestaan. Ik bel de gemeente en spreek de medewerker die eerder deze paaltjes in Maria’s straat heeft geplaatst. De eerdere berichtgeving dat de gemeente niks van de paaltjes afwist, is daarmee van tafel. Bovendien meldt hij mij dat de paaltjes in het verleden zijn weggehaald omdat ze meermaals uit de grond zijn gereden, waarschijnlijk door dezelfde foutparkeerders.

De gemeente belooft meer te gaan handhaven. Auto’s die daar toch foutparkeren zullen worden beboet. Als blijkt dat dit onvoldoende helpt, zal er opnieuw een grotere en zwaardere paal worden neergezet die er ook niet kan worden uitgereden. Hoewel Maria’s voorkeur natuurlijk uitgaat naar de laatste oplossing is ze hier toch tevreden mee. Ik sluit het dossier.

Arre Zuurmond, Ombudsman Metropool Amsterdam. 
Bel 020-625 9999 of neem ­contact op via www.ombudsmanmetropool.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in