Voedselbanken verlagen drempel

0
629

De voedselbanken hebben de drempel verlaagd voor het krijgen van een voedselpakket, zo meldt koepelorganisatie Voedselbanken Nederland. Dat komt omdat de kosten van levensonderhoud flink zijn gestegen.

Tot voor kort kwam een alleenstaande ouder in aanmerking voor een voedselpakket als er maandelijks, na aftrek van vaste lasten, minder dan 450 euro per maand overbleef. Die grens ligt nu op 520 euro.

Hoeveel mensen daardoor meer gaan gebruikmaken van de voedselbank is nog niet te zeggen, maar de koepelorganisatie maakt zich wel zorgen of er voldoende voedsel blijft binnenkomen. Supermarkten leveren namelijk minder aan voedselbanken, omdat ze maatregelen hebben genomen tegen voedselverspilling, zo meldt Het Parool.

Vorige maand liet Voedselbanken Nederland al weten dat het aantal mensen dat eten ophaalt bij de voedselbank de afgelopen twee maanden met zo’n 10 procent is gestegen. Het gaat daarbij onder andere om ouderen met een AOW-uitkering, die nu hun vaste lasten niet meer kunnen betalen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in