Twee miljoen euro voor 25 buurtbanen

2
1141

AMSTERDAM – Het college heeft een subsidieregeling ingesteld voor 25 zogenaamde buurtbanen, met een verdeling per stadsdeel. Kosten: 2.05 miljoen euro.

De gemeente Amsterdam gaat deze buurtbanen niet zelf regelen, maar financiert en ondersteunt deze 25 buurtbanen wel. De subsidie is bedoeld voor buurtbanen bij welzijnsorganisaties, buurtteams, buurtorganisaties of maatschappelijke initiatieven. De buurtbanen zijn bedoeld voor ‘actieve buurtbewoners zonder betaalde baan, die nu al een belangrijke sleutelrol vervullen binnen een buurt’, aldus het college. Wie in zo’n buurtbaan stapt krijgt de kans zich verder te ontwikkelen om door te groeien naar een reguliere vervolgbaan. De regeling geldt voor twee jaar.

Stadsdelen

De subsidie-Buurtbaan bedraagt per deelnemer in totaal 60.000 euro op basis van een tweejarig dienstverband van o,8 fte of meer volgens de cao Welzijn. Per stadsdeel geldt een subsidieplafond, met opgeteld 1.500.000 euro. Per stadsdeel gelden de volgende bedragen in euro’s, voor twee jaar: Centrum 120.000, Nieuw-West 300.000, Noord 190.000, Oost 230.000, West 250.000, Zuid 200.000 en Zuidoost 210.000. Naast deze 1.5 miljoen euro aan loonkosten voor 25 buurtbanen is er nog eens 550.000 euro beschikbaar voor begeleiding en scholing van Buurtbaners en voor overige projectkosten.

Twee jaar

De Buurtbanen worden na twee jaar geëvalueerd door in kaart te brengen wat in de tussentijd de ervaringen en resultaten zijn geweest, waaronder de bijdrage aan de sociale opgaven in de betrokken buurten, en hoeveel Buurtbaners zijn doorgestroomd naar duurzaam betaald werk.

advertentie Regenboog Groep

2 REACTIES

 1. Ze krijgen volgens de CAO Zorg nauwelijks meer dan WML, met 0,8 bezoldiging niet van te leven en waar blijft de rest van het geld. De maffia verdient hier meer aan dan de mensen die het werk moeten doen!!!

 2. Oude Wijn in nieuwe zakken
  Banenpoolplaats begeleidster natuurtuin wel goed gewerkt 4 jaar
  tegen een laag salaris minimumloon zonder pensioen uitkering geen doorstroming
  regulier werk wel in bezit diploma verouderd
  Waarschijnlijk geen WW rechten Ging uit van SD
  Daarna Melkert-banen Stichting ging failliet positief WW Uitkering geen doorstroom
  regulier werk
  Leeftijd 57 jaar te oud gezondheid goed
  AOW gelukkig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in