Tozo-regeling voor zzp-ers verlengd tot 1 oktober

0
815

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) worden verlengd.

In Amsterdam maken ongeveer 20.000 zzp-ers en andere ondernemers gebruik van de Tozo-regeling. Het kabinet heeft besloten de Tozo-regeling te verlengen met drie maanden: Tozo-5 loopt van 1 juli 2021 tot 1 oktober 2021. De terugbetaling van de Tozo-lening voor bedrijfskapitaal is met een half jaar naar achter geschoven, naar 1 januari 2022. Er wordt tot die tijd geen rente in rekening gebracht. Ook is de looptijd van de lening aangepast, van 42 naar 60 maanden. Ook de TONK loopt langer door. Inwoners kunnen bij hun gemeente TONK aanvragen tot 1 oktober 2021. Aanvankelijk kon dat tot 1 juli 2021.

Op eigen benen staan

De Tozo-regeling heeft als doel het bieden van bestaanszekerheid aan zelfstandigen die door de beperkende maatregelen hun huishoudinkomen tot onder het sociaal minimum hebben zien terugvallen, aldus het kabinet. ‘Nu de contactbeperkingen afnemen zal er bij Tozo-5 nog meer de nadruk komen te liggen op het ondersteunen, activeren en stimuleren van ondernemers zodat zij zo snel mogelijk weer op eigen benen kunnen staan.’ Wie na 1 oktober nog steeds niet op eigen benen kan staan, zal moeten terugvallen op reguliere instrumenten zoals de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) waar zelfstandig ondernemers in de toekomst weer gebruik van dienen te maken, aldus het kabinet.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in