Tozo-regeling verlengd tot 1 juli 2021

0
833

Het kabinet heeft besloten de steunmaatregelen voor zzp-ers (Tozo2) te verlengen tot 1 juli 2021. Maar in Tozo3 mag je niet beschikken over meer dan 46.520 euro aan ‘geldmiddelen’.

Wie als zzp-er nu al een Tozo2 uitkering heeft moet deze opnieuw bij de gemeente aanvragen voor de periode na 1 oktober. De regels voor deze Tozo3 zijn gelijk aan die van Tozo2, met één uitzondering, staat op de site van de Rijksoverheid. ‘U dient bij uw aanvraag aan te geven of uw situatie sinds uw vorige aanvraag wel of niet veranderd is. Ook verklaart u dat uw totaal aan beschikbare geldmiddelen lager is dan de toegestane grens van 46.520 euro.’ Onder ‘geldmiddelen’ wordt onder meer verstaan ‘contant geld, bank- en spaarsaldi en aandelen, obligaties en opties.’ De partnerinkomenstoets van Tozo2 blijft van kracht in Tozo3.

Vanaf januari 2021

De Tozo3 regeling loopt dan wel tot 1 juli 2021, maar het kabinet wil wel dat zzp-ers eerder gaan nadenken over hun toekomst. ‘Per 1 januari 2021 start een volgende fase van de Tozo 3. In deze fase ondersteunen gemeenten zelfstandig ondernemers waar nodig om zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst, hetzij als zelfstandig ondernemer, hetzij als werknemer in loondienst. Gemeenten zullen samen met zelfstandig ondernemers inventariseren of en zo ja, welke ondersteuning van de zelfstandig ondernemer nodig is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om coaching, advies, bij- of omscholing en heroriëntatie.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in