Straat-app helpt dakloze jongeren

0
774

Als er nou een app is waar je wat aan hebt, dan is het wel gloednieuwe Straat-app voor dakloze jongeren.

De app is bedoeld voor Amsterdamse daklozen van 16 tot 24 jaar. Nadat je de website hebt bezocht en de app hebt geïnstalleerd, kun je hem voortaan offline gebruiken. Het programma is bedacht door jongeren van stichting Don Bosco Straatvisie. Ze hadden zelf ondervonden hoe moeilijk het is om informatie te vinden als je op straat komt te staan. Acht jongerenorganisaties hebben de app vervolgens ontwikkeld. Zij werken samen in De Combinatie.

De app geeft niet alleen adressen waar je goedkoop kunt slapen, douchen, een wasmachine kunt gebruiken of eten, maar ook adressen waar je terecht kunt voor een luisterend oor of waar ze je kunnen helpen als je schulden hebt. Je vindt zo adressen waar je gratis je telefoon kunt opladen of  van de wifi gebruik kunt maken. Ook is er specifieke informatie voor lhbtq-jongeren.

‘Als je als jongvolwassenen opeens op straat komt te staan, dan is dat heftig,’ zegt zorgwethouder Simone Kukenheim, die bij de ontwikkeling van de app was betrokken. ‘Zonder vaste woon- en verblijfplaats, en vaak ook zonder vast inkomen, ben je dan helemaal op jezelf aangewezen.’ Vandaar dat ze het initiatief van de Straatapp toejuicht.

Het is de bedoeling dat gebruikers van de app elkaar informatie doorspelen, zodat de app up-to-date blijft.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in