Somberheid? Praat er over

AMSTERDAM De gemeente is de campagne ‘Op ’t eerste gezicht’ over mentale gezondheid begonnen. Die is bedoeld voor jonge Amsterdammers.

0
666

In corona-tijd kunnen angst, somberheid, eenzaamheid de kop opsteken. Met een campagne wil de gemeente daar wat aan doen.

De campagne richt zich op Amsterdammers tussen 18 en 35 jaar. Amsterdammers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In de campagne vertellen jonge Amsterdammers hoe het echt met ze gaat. Soms slapen ze slecht of maken ze zich zorgen om hun ouders. Bij elk probleem worden passende tips, hulplijnen of gratis cursussen aangeboden. Dit aanbod is ook te vinden op www.corona.thriveamsterdam.nl.

De campagne is in het leven geroepen omdat de drempel om over psychische problemen te praten en hulp te zoeken, hoog is. Een op de zes ondervraagden voelt zich ernstig eenzaam, blijkt uit een Amsterdams onderzoek dat in mei plaatsvond. Acht van de tien ondervraagden mist het om door de corona-crisis vrienden en familie in het echt te zien. En een kwart tot eenderde heeft last van klachten als slaapproblemen, angst en somberheid.

Het is makkelijker om over een gebroken been te praten dan over geestelijke problemen. Met deze campagne probeert de gemeente dat taboe te doorbreken.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in