Rotterdam helpt jongeren uit de schulden

Voor jongeren met problemen, ook geldzorgen en schulden, heeft Rotterdam een speciaal jongerenloket ingericht in het stadhuis

0
4858

ROTTERDAM – Ook in Rotterdam kunnen jongeren met vragen en schulden bij een eigen loket terecht, het Jongerenloket. Dat zit sinds deze zomer in het statige stadhuis. Dat werpt een drempel op, het aantal bezoekers is sindsdien afgenomen. Onnodig, want jongeren met problemen worden écht geholpen bij het Jongerenloket.

Is naar school gaan of werk vinden bijvoorbeeld lastig? Geen slaapplek, ook niet bij vrienden of familie? Onvoldoende geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Tot je oren in de schulden? Jongeren tussen de 18 tot en 26 jaar die vast zijn komen te zitten zijn welkom bij het Jongerenloket. Veel gemeenten hebben zo’n loket, soms onder een andere naam zoals het Jongerenpunt in de verschillende Amsterdamse stadsdelen.

Bij het Jongerenloket staan deskundigen klaar om samen met jongeren te bespreken wat ze kunnen doen om aan hun toekomst te werken. De talenten van de jongeren staan hierbij voorop.

Heb je schulden, ga naar het stadhuis
Stadsgids010Schulden
Vind snel hulp in Rotterdam bij problematische schulden

Ook voor geldproblemen kunnen jongeren er terecht. En dat is geen luxe, in Rotterdam heeft 15% van de jongeren al een flinke schuld opgebouwd. Omdat schulden onder jongeren een serieus probleem zijn, besteedt ook de Stadsgids010Schulden een pagina aan het Jongerenloket. Bij de totstandkoming van de gids was het loket echter nog op de Westblaak gevestigd. Sinds juni worden jongeren ontvangen het op stadhuis aan de Coolsingel 40, bij het Jongerenloket in de publiekslocatie Centrum. Er zijn twee ingangen aan de twee zijkanten van het stadhuis. Een ingang bevindt zich tegenover het politiebureau aan het Doelwater en een aan de Stadhuisstraat.

Beeld Gemeente Rotterdam
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in