Regenboog heeft nieuw boekje voor daklozen

0
801

Er is weer een nieuwe, bijgewerkte versie verschenen van het Blauwe Boekje, waarin alles staat wat je nodig hebt om op straat te overleven.

Het Blauwe Boekje wordt gemaakt door De Regenboog Groep. Het staat vol met nuttige adressen en tips. Waar kun je douchen, waar een gratis maaltijd krijgen, waar en wanneer komt de soepbus langs, waar kun je slapen, waar kan je hond worden opgevangen als je gebruik maakt van de Winterkouderegeling, waar kun je terecht voor medische hulp en hoe kom je aan een briefadres.

En dat is nog maar een greep uit het voor iedereen die op straat leeft uiterst handige boekje, dat gratis is voor mensen zonder huis. Hulpverleners kunnen het  bij De Regenboog Groep bestellen en het vervolgens aan daklozen uitdelen. Mensen en organisaties die het willen verspreiden, betalen er € 1,50 voor, exclusief btw en bezorgkosten.

Voor  50 cent (ex btw en bezorgkosten) kun je ook nog een plattegrond  bestellen, waarop alle inloophuizen staan vermeld, maar ook plekken waar je terecht kunt voor eten of medische voorzieningen. Van die plattegrond bestaat ook een Engelse versie en voor dertig euro (ex btw) koop je een grote, geplastificeerde versie met ringband, die je ergens aan kunt bevestigen.

Mail je bestelling naar repro@deregenboog.org en vermeld, naast het aantal boekjes dat je wilt ontvangen, ook je bezorg- en factuuradres. Bestellingen van 100 boekjes of meer worden gratis bezorgd. Wil je een enkel boekje hebben, loop dan even langs bij het Centraal Bureau aan de Droogbak 1d of De Repro in de Derde Schinkelstraat 9.

Doe je iets waar mensen zonder huis echt baat bij hebben, geef dat dan door via  socialekaart@deregenboog.org.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in