Pakhuis de Zwijger: gratis debat over Voedselpark

0
642

Pakhuis de Zwijger organiseert donderdag 2 juni een gratis toegankelijke avond over de plannen voor een voedselpark in de Lutkemeerpoklder.

Het voedselpark moet een plek worden waar jonge boeren, die nu moeilijk aan betaalbare grond kunnen komen, de gelegenheid krijgen om zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen groente en fruit te verbouwen. Ook kunnen Amsterdammers er op de fiets naar toe om zelf te oogsten.

De Lutkemeerpolder, die uit zeer vruchtbare kleigrond bestaat, is een gebied  van 42 hectare hectare tussen Osdorp en Schiphol.
Er is echter één probleem: de bestemming van de polder is nu nog bedrijventerrein. De gemeente vindt het nog steeds een zeer geschikte plek voor stadsdistributiecentra, ook al heeft Albert Heijn zich eind vorige jaar, na felle protesten, teruggetrokken. De initiatiefnemers van Voedselpark Amsterdam hopen dat de nieuwe gemeenteraad bereid is om de huidige bestemming van de polder (bedrijventerrein) te veranderen in ‘landbouw en groen’.

Om te laten zien dat er genoeg draagkracht voor zo’n voedselpark is, zijn de initiatiefnemers inmiddels een crowdfundingsactie begonnen, die al € 404.506 heeft opgeleverd, bijeen gebracht door zo’n 4.000 donateurs.

Wie mee wil praten over de toekomst van het voedselpark, een burgerinitiatief dat geheel op vrijwilligers draait, kan donderdag 2 juni in Pakhuis de Zwijger meepraten. De organisatoren beloven ‘een leuke en energieke avond.’ De avond is gratis en je kunt je hier aanmelden. MUG besteedt in het juni-nummer uitgebreid aandacht aan dit burgerinitiatief.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in