Tekst Jos Verdonk | Beeld Erik Veld

Je herkent verkeersregelaars aan hun felgekleurde hesjes die bestaan uit een oranje vlak met grijze driehoek. Verkeersregelaar word je niet zomaar en daarom is het mogelijk om via het opleidingsinstituut van Traffic Support, Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON), kosteloos de opleiding tot verkeersregelaar te volgen.

Traffic Support levert door heel het land verkeersregelaars voor voetbalwedstrijden, popconcerten, festivals, bouwlocaties en wat al niet meer. Er is volop werk. Om werklieden, buurtbewoners en toeristen te beschermen en veilig over straat te laten gaan, zijn er veel verkeersregelaars nodig, 24 uur per dag.

Vink is verantwoordelijk voor zo’n honderd werknemers. “Als teamleider ga ik naar mijn collega’s toe die op de openbare weg werkzaamheden uitvoeren. Ik maak een praatje met ze en vraag of ik wat voor ze kan doen. Ik ben veel in Amsterdam en hoogstens nog één dag per week op ons hoofdkantoor in Zwolle.”

Vandaag is Vink op de bouwplaats van het voormalige V&D-gebouw. Aan de Rokin-zijde is deze werklocatie afgezet met dranghekken en houten schuttingen. Binnen de bouwplaats stelt Kossi Panou zich voor: “Ik ben 58 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Traffic Support is eigenlijk een big family. Als je discipline hebt en wilt werken, dan ben je hier welkom.”

Vink: “Er is veel persoonlijke aandacht voor de werknemers binnen Traffic Support. Ook volg je kosteloos opleidingen en cursussen die passen bij jouw ambities. We willen mensen echt aan ons binden. Dat we urencontracten kunnen bieden, helpt ons hierbij enorm. Niet alleen voor verre klussen worden je reisuren vergoed. Je krijgt een bruto-vergoeding per werkdag. Dat in combinatie met de maaltijdvergoeding, doorbetaalde pauzes en telefoonvergoeding, maakt ons de best betaalde werkgever voor verkeersregelaars. Daarnaast bouw je pensioen op.”

Panou is intussen in de weer met waterkoker en oploskoffie. Hij studeerde in Ghana theologie en is buiten werktijd nog altijd priester. “Amsterdam is heel multicultureel. Als ik toeristen zie, zeg ik ‘good morning’ of ‘bonjour’. Ze zijn dan verbaasd en zeggen: ‘Oh, u spreekt Frans?’ Ze weten niet dat ik bijna vijftien talen en dialecten spreek.”

Vink: “Kijk, dat is nou gastvrijheid! En dat is belangrijk voor dit werk. Je moet enthousiast en gemotiveerd zijn, maar je hoeft geen opleiding te hebben afgerond. Het is onze missie om mensen, die om wat voor reden dan ook thuis zitten, in beweging te brengen en toekomstperspectief te bieden. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of die al gepensio-neerd zijn en parttime nog iets willen doen. We kijken altijd samen met iemand naar de mogelijk-heden voor hem of haar binnen het bedrijf. Zie het als een win-win-situatie: je doet wat nuttigs buiten de deur en krijgt er nog voor betaald ook! Bovendien zijn er serieuze doorgroeimogelijkheden binnen Traffic Support.”

M.m.v. Traffic Support/Safety Group

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in