MUG stuurt iedere maand een lezer met 30 euro op pad om zich in het nieuw te steken. Deze keer: Maas Ruijter.

Broek €15,00; Trui: € 15,00, Schoenen: uit eigen kast

Maas (20) werkt bij Kriterion Studenten Pomp, een tankstation in IJburg dat gerund wordt door… Je raadt het al; studenten! Naast dit bijbaantje is hij dit jaar begonnen aan zijn mbo-opleiding Podium en Evenemententechniek en maakt hij in het dagelijks leven muziek en speelt hij gitaar.

Bijna al de kleren uit de kast van Maas zijn vintage of tweedehands. “Ik vind shoppen in dit soort winkels een fijne ervaring en wordt al snel benauwd wanneer ik winkels zoals H&M en ZARA binnenstap. Het is vaak veel te druk, warm en de muziek bestaat altijd uit te harde, rare moderne dance covers van jaren ’60 liedjes.’’

In vintage winkels zoals Episode, Zipper en De Kilo Store voelt hij zich meer op zijn plek.“De kleren zijn niet duur en zijn kwalitatief goed, ook zitten er vaker bijzondere kledingstukken tussen, dat vind ik extra leuk. De trui die ik heb gekocht is een beetje one of a kind.”

Baggy

Voor Maas zijn shop-quest voor MUG is hij naar de Kilo Store gegaan. Hier wordt de prijs bepaald door het gewicht van de kleding. “Ik heb hier een zwarte broek gekocht en een paarse/turquoise trui met daarop een Duits tekstje.” Maas houdt van oversized en baggy kledingstukken. “Mijn lichaam is aan de wat slankere kant en ik vind het niet mooi om dit te accentueren door strakke kleding te dragen. Ik ben overigens niet onzeker over mijn lichaam, maar ik vind wijdere kledingstukken mij gewoon beter staan.”

Inspiratie haalt Maas uit de mensen om hem heen, het alledaags leven en het internet. “Wanneer ik iets vets op Instagram zie, ben ik niet geneigd om zoiets online te kopen maar ga ik zelf in het echt op zoek naar een soortgelijk kledingstuk. Heel af en toe koop ik nog wat op ASOS. Maar alleen wanneer ik het echt heel graag wil.” Voor trends is hij niet gevoelig. “Het is niet dat ik per se tegen de massa in wil gaan, het is meer dat ik iets koop omdat ik het leuk vind en niet omdat het ‘trendy’ is. Als ik iets cool vind, dan koop ik het. Of het nou in of niet in is, dat maakt mij niet veel uit.”

Er zijn bepaalde criteria waar kleding aan moet voldoen vindt Maas: het moet mooi zijn, het moet de juiste maat zijn en niet geheel onbelangrijk, het moet lekker comfortabel zitten. “Iets kan super leuk zijn, maar als het voor geen meter zit dan weet ik gewoon al dat ik het waarschijnlijk niet vaak ga dragen. Ik vind het dan ook zonde van mijn geld en van het kledingstuk.”  Als shop-tip wil Maas meegeven: “Koop alleen iets als je zeker weet dat je het gaat dragen.”

Ook in Klerenzooi?
Mail service@mugmagazine.nl

Broek €15,00; Trui: € 15,00, Schoenen: uit eigen kast

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in