Nooduitkering van 600 euro voor flexwerkers

0
893

Er komt eindelijk een inkomensregeling voor flexwerkers, schrijft de Volkskrant. Wie begin dit jaar minimaal 600 euro per maand heeft verdiend, komt in aanmerking voor de regeling.

Tienduizenden flexwerkers die door de corona-crisis hun inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen een beroep gaan doen op speciale inkomenssteun, aldus de Volkskrant op 13 mei. Zij kunnen per maand 600 euro krijgen als ze kunnen aantonen dat zij hun baan en hun inkomen van minimaal 600 euro zijn kwijtgeraakt. Het gaat bijvoorbeeld om uitzendkrachten, maar ook om studenten met bijbanen.

Lastig definiëren

Het gaat om tienduizenden flexwerkers die nu geen aanspraak kunnen maken op de werkloosheidsuitkering (ww) en ook niet op de bijstand. Voor de ww voldoen zij niet aan de strenge eisen aangaande het arbeidsverleden, doordat zij steeds korte contracten hebben gehad. Voor de bijstand komen zij niet in aanmerking omdat zij bijvoorbeeld spaargeld hebben of omdat er een ander inkomen in de huishouding is. Een ander probleem is wie ervoor in aanmerking komen. De groep is lastig te definiëren. Nu is besloten dat alle 18-plussers die hun werk en inkomen  kwijtraakten en dat kunnen aantonen, voor de uitkering in aanmerking komen. Zij moeten wel in de eerste drie maanden van dit jaar minimaal 600 euro per maand hebben verdiend. Het UWV kan de aanvragen controleren bij de loonaangiften die de Belastingdienst ontvangt. De uitkering geldt voor drie maanden, van maart tot en met mei.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in