Nieuw Amsterdam Prijzen 2021 uitgereikt

0
668

Abdelhamid Idrissi, Sonja Hendriksma, Maureen Hubbard en Leila Azzam hebben dit jaar De Nieuw Amsterdam Prijzen 2021 gekregen.
De organisatie heeft de prijzen onlangs uitgereikt in Pakhuis de Zwijger, zonder publiek. De prijzen zijn bedoeld om alle initiatiefnemers en vrijwilligers te bedanken die zich tijdens deze corona-crisis voor andere mensen hebben ingezet. Dat lichtte directeur Egbert Fransen van Pakhuis de Zwijger toe. De organisatoren willen ook alle andere Amsterdammers bedanken ‘die hun bijdrage hebben geleverd en nog steeds leveren’.
Abdelhamid Idrissi ontvangt de prijs voor zijn werk met Studiezalen. Hij biedt op 24 plekken LifeCoaching, huiswerkondersteuning en talentontwikkeling aan. Zijn initiatief richt zich op kinderen uit kwetsbare wijken. Tijdens de corona-crisis belt hij wekelijks met zo’n 700 gezinnen en kinderen die gebruik maakten van de studiezalen om te kijken welke hulp ze nodig hebben.
Sonja Hendriksma is vrijwilliger en kookt in de Bloemenbuurt in Amsterdam-Noord voor mensen die het niet breed hebben of die door corona niet naar buiten durven. Samen met drie koks kookt ze twee à drie keer in de week een maaltijd voor ruim zeventig Noorderlingen.

Maureen Hubbard en Leila Azzam helpen via Stichting Carabic ruim 500 kwetsbare bewoners in Amsterdam Zuidoost. Ze helpen gezinnen, eenzame ouderen, bewoners die in de schuldhulp zitten en ongedocumenteerden zonder werk. De stichting verzorgt voedselpakketten, maar ook kleding, computers, knuffels en speelgoed voor de mensen die dat het hardst nodig hebben.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in