Niels (26) begeleidt eens per week de kook- en eetgroep van Prisma in Huis van de Wijk De Meeuw in Noord. Prisma zet zich in voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Hij doet het graag, al vindt hij het niet altijd makkelijk iedereen tevreden te stellen. Het gaat dan ook om een bijzondere groep mensen, die wel een extra steuntje kunnen gebruiken.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Niels heeft een koksopleiding gedaan en enige tijd als kok gewerkt. Nu leeft hij van een WIA-uitkering. Zijn kokservaring kan hij bij deze kookgroep goed gebruiken. Voor Prisma werkt hij nu ruim een jaar als vrijwilliger. Naast deze kookactiviteit gaat Niels ook één keer in de maand mee met een bowling-groep van Prisma, en hij doet mee aan het maatjes-project: op stap met een maatje om samen de buurt te verkennen.

Stichting Prisma zet zich in voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze helpt ze om gewoon mee te kunnen doen in de maatschappij. Prisma organiseert daartoe allerlei activiteiten en ontmoetingen, van koken tot toneelspelen, en van het Prisma Orkest tot uitstapjes naar het strand of een museum.

Prisma heeft zo’n 200 vrijwilligers. Wie een paar uurtjes in de week wil helpen met het organiseren en begeleiden van een van de vele Prisma-activiteiten, maar ook wie wellicht een  ‘maatje’ wil worden die leuke dingen onderneemt met individuele mensen met een licht verstandelijke beperking, die vindt meer informatie op de website van Prisma.

Je opgeven voor vrijwilligerswerk kan per mail of via 020-8866260

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in