Negen wethouders in nieuw college

1
898

De portefeuilles van wethouders Groot Wassink (Sociale zaken, GroenLinks) en Moorman (Armoede, PvdA) blijven in de nieuwe coalitie ongewijzigd. Ook het beleid voor arme Amsterdammers blijft ongewijzigd, ondanks de grote financiële vraagstukken.

Amsterdam wordt de komende vier jaar geleid door negen wethouders, met drie voor elke partij (PvdA, GroenLinks, D66). In het coalitieakkoord voor de komende vier jaar blijft het beleid voor arme Amsterdammers min of meer gelijk. Het Armoedebudget zal niet worden verlaagd, de armoederegelingen zullen worden vereenvoudigd en vooral voor werkende armen beter bereikbaar worden. Het beleid voor de Bijstand blijft ‘sociaal’. Met extra aandacht voor de kostendelersnorm en mensen met te weinig AOW. Veel geld gaat er naar de ‘masterplannen’, voor de stadsdelen Nieuwe West, Zuid Oost en Noord

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Het is voor de minima denk ik relatief goed, dat mevrouw Moorman op haar post blijft. Met gelijkblijvend budget zal ze echter een veel groter aantal problemen tegenkomen. Mensen die € 200,= per maand hadden om boodschappen te betalen kunnen geen extra energiekosten van € 150,= en daarbij de 10% hogere prijzen in de supermarkt betalen. Rekeningen zullen massaal onbetaald blijven. De oplossing, een veel hoger minimumloon met gekoppelde uitkeringen, moet uit Den Haag komen en daar zeggen ze “We zullen er alles aan doen”. In het Engels vertaald betekent dit “Go fuck yourself”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in