Mobiele Jongerenbus in Zuidoost

AMSTERDAM Zuidoost krijgt een mobiel Jongeren-informatiepunt.

0
1066

Zuidoost krijgt vanaf 18 mei een mobiel Jongereninformatiepunt, een bus waar jongeren hulp kunnen krijgen.

De medewerkers van het Jongereninformatiepunt rijden naar plekken waar jongeren elkaar treffen, zoals bij scholen. In de bus kun je terecht voor informatie over het vinden van werk of een opleiding, of voor vragen over geldzaken. De bus heeft ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is een chillruimte en de bus is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het Jongerenpunt, waarin Swazoom Welzijn, Jongerenpunt Zuidoost en stadsdeel Zuidoost samenwerken, richt zich op jongeren tussen de 18 en 27 jaar, maar ook jongeren onder de 18 jaar die niet meer naar school hoeven kunnen er terecht voor het vinden van een baan.

Daarnaast biedt het Jongerenpunt ondersteuning aan jongeren bij schulden of als ze niet genoeg geld hebben om van rond te komen. Jongeren worden daarbij gekoppeld aan een jongerenadviseur. ‘We helpen je graag,’ benadrukt Jamila Tahiri van het Jongerenpunt. ‘Je kunt elk moment bij ons binnenstappen als je ergens tegenaan loopt en wel wat hulp kunt gebruiken. Je hoeft geen afspraak te maken, dus voel je welkom om de bus binnen te stappen.’
Jongeren die hulp kunnen gebruiken kunnen ook gratis  bellen naar 020 252 6395 of mailen naar jongerenpunt@amsterdam.nl. Op www.amsterdam.nl//jongerenpunt staat ook een contactformulier.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in