Méér Amsterdammers kunnen bij minimaregelingen aankloppen

0
948

Niet alleen het Rijk, ook het Amsterdamse stadsbestuur gaat Amsterdammers ondersteunen die in de knel komen door de snel stijgende prijzen.

Vanaf 2023 komen méér mensen in aanmerking voor minima-regelingen, zoals de stadspas, de scholierenvergoeding en gratis openbaar vervoer voor ouderen. Daar kom je nu nog voor in aanmerking als je niet méér verdient dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum, maar vanaf volgend jaar wordt de grens verruimd tot 130 procent. ‘Door de inkomensgrens te verhogen, kunnen we nog meer Amsterdammers die het moeilijk hebben door een opeenstapeling van kosten een steuntje in de rug geven,’ zei wethouder Hester van Buren (financiën) bij de bekendmaking van de plannen.

De verhoging van de inkomensgrens betekent ook dat meer Amsterdammers kwijtschelding van gemeentebelasting kunnen aanvragen, een scholierenvergoeding kunnen krijgen, hun kinderen gratis kunnen sporten via het jeugdfonds en dat ze met korting naar de dierenarts kunnen.

Ook wil de gemeente nog in 2022 het kindtegoed op de stadspas, voor ouders met kinderen in de leeftijd tot 14 jaar, met honderd euro verhogen. Dit tegoed is bestemd voor onder andere kleding en schoolspullen. Amsterdammers met een chronische ziekte èn een laag inkomen, krijgen eenmalig een extra bedrag van honderd euro uitgekeerd.

Inwoners die in de schuldsanering zitten en door de hoge energieprijzen in de knel komen, hoeven deze winter hun maandelijkse aflossing aan de Kredietbank niet (volledig) te betalen. Ook geeft de gemeente een extra subsidie aan maatschappelijke organisaties die kinderen in minimahuishoudens ondersteunen.

Daar bovenop komt het stadsbestuur deze winter nog met een steunfonds van 20 miljoen voor mkb-ers en maatschappelijke organisaties, zoals sportclubs, zwembaden, kunst- en cultuurinstellingen. Om die hulp te laten landen bij groepen die dat het hardst nodig hebben, komen er nog criteria.

 

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in