Markten en terrassen mogen voorzichtig weer open

0
550
De terrassen mogen vanaf woensdag 28 april weer voorzichtig open, je mag thuis twee mensen ontvangen en ook de markten kunnen weer los.

Eindelijk komt er schot in het versoepelen van de corona-maatregelen. De druk op de ziekenhuizen is weliswaar nog steeds hoog, zei demissionair premier Mark Rutte op de meest recente persconferentie. Maar de daling van het aantal ziekenhuisopnames komt in zicht. Dus durft het kabinet een aantal versoepelingen aan. Versoepelingen waar de maatschappij  en de ondernemers steeds meer naar snakken.

De avondklok loopt op woensdag 28 april om half vijf in de ochtend af. Vanaf die dag gaat het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen van één naar twee. De buitenterrassen mogen vanaf die datum weer open, tussen 12 en 18 uur ’s middags. Op een terras mogen maximaal vijftig mensen zitten, met anderhalve meter afstand, tenzij er schermen tussen de tafeltjes staan. Er mogen maximaal twee mensen aan een tafeltje, behalve als ze samen een huishouden vormen. Bij klachten moet je thuis blijven.

Makkelijker winkelen

In de niet-essentiële winkels is vanaf die datum een afspraak vooraf niet meer nodig, maar er zit wel een addertje onder het gras, want in kleine winkels worden maximaal twee personen per verdieping toegelaten. In grote winkels en warenhuizen is maximaal één klant per 25 vierkante meter toegestaan. Mondkapjes zijn verplicht. Met het hele gezin gezellig uit winkelen is er voorlopig niet bij. De warenmarkten mogen vanaf woensdag 28 april weer volledig open. Ook hier geldt anderhalve meter afstand.

Tot slot gaat het aantal aanwezigen op een begrafenis van vijftig naar honderd en theorie-examens voor alle rij-opleidingen worden weer mogelijk. Fitnesscentra, theaters, bioscopen en musea zullen nog even geduld moeten hebben.

Meer prikken

Intussen wordt het aantal vaccinaties opgevoerd. In de tweede helft van mei moeten 60-plussers hun eerste prik hebben gehad. Dat geldt ook voor mensen met een hoog medisch risico. Vanaf begin mei worden mensen die in aanmerking komen voor de griepprik door hun huisarts uitgenodigd om bij de GGD een afspraak te maken voor de corona-prik.

Inmiddels zijn er 4,5 miljoen prikken gezet en heeft een kwart van de volwassenen de eerste prik gehad. Begin juli moet iedereen een eerste vaccinatie hebben gehad.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in