Loes Tonneijck (65) werkt sinds anderhalf jaar een ochtend in de week als gastvrouw in Het Klederdrachtmuseum. Daar geeft ze ook regelmatig workshops Staphorster Stipwerk, en ze helpt onder meer bij de op- en afbouw van tentoonstellingen.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Ze komt uit het onderwijs waar ze docente beeldende vorming was, als vrijwilliger begeleidde ze een handwerkgroep met vluchtelingen in de Bijlmer. Ze vond haar plek in Het Klederdrachtmuseum via Facebook.

Het Klederdrachtmuseum is een stichting met als hart het museum. Het museum werd zomer 2016 geopend in een 16e eeuws grachtenpand aan de Herengracht. Met het einde van de klederdrachttraditie in zicht probeert de stichting te redden wat er te redden valt: de verhalen, de ambachten en technieken zijn deel van het Nederlands erfgoed en mogen niet verloren gaan.

Het museum werkt met een kleine 25 vrijwilligers en kan nog wel wat versterking gebruiken. Wie wil helpen met de winkel, de website, marketing en producties voor tentoonstellingen kan zich melden via info@hetklederdrachtmuseum.nl

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in