Klerenzooi – zomer 2021

Om er goed uit te zien hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
771

Victoria (15) zit in het tweede brugklasjaar van havo/vwo. Ze is in haar vrije tijd veel met kleding bezig. “Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met kledingstukken upcyclen en re-stylen. Ik ga vaak met vriendinnen shoppen en thriften (tweedehands kleding shoppen). Mijn kledingstijl is best wel druk. Ik houd van veel kleuren, printjes en accessoires. In mijn kast vind je veel tassen, sieraden en zonnebrillen. Ook broeken waarvan de zak er vet uitziet, is echt mijn ding, bijvoorbeeld wanneer er een tekening op de zak staat.”

Victoria heeft paars als lievelingskleur, maar rood is wel de kleur die het meest in haar garderobe voorkomt en die ze het meest combineert. “Voor mij is matchen het belangrijkste. Ik vind geen enkel kledingstuk echt fout, het is de combinatie die het fout kan maken. Als ik iets koop, let ik altijd op of ik het goed kan combineren met wat ik al heb.”

Waarom wil Victoria meedoen aan Klerenzooi? “Ik wil laten zien dat je met weinig geld er ook tof uit kan zien. Ik koop nooit bij commerciële winkels. Mijn favoriete winkels en markten zijn Kilo Sale, Gideon Italiaander, Waterlooplein, Noordermarkt en Nieuwmarkt. Soms koop ik online via Vinted. Ik vind het wel leuk wat er hangt bij de grote winkelketens, maar ben tegen de fast fashion industry. Als ik daar iets leuks zie, dan koop ik het toch liever tweedehands. Vaak kun je ongeveer hetzelfde tweedehands vinden. Het kost alleen wat meer moeite om het te vinden.”

Victoria haalt inspiratie vooral uit haar eigen omgeving zoals wat haar vrienden dragen en wat ze zelf leuk vindt. Soms kijkt ze op internet. “Zo heb ik voor deze kleding ideeën opgedaan bij Pinterest. Ik ben daarna met vrienden de winkels afgegaan en heb er leuke dingen uitgepikt.”

Zonnebril € 5,- Waterlooplein

Vest € 5,- Kilo Sale (Havenstraat)

Tas € 3,- Kilo Sale

Hemdje uit eigen kast

Broek € 7,50 Gideon Italiaander (Oost)

Schoenen € 10,- Waterlooplein

Wil jij ook in Klerenzooi en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in