Klerenzooi – februari 2022

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1194

Paulina Amoakoah (60) houdt van een kleurrijke outfit. “Iets effen zwart, bruin of grijs is niks voor mij. Ik houd van kleurrijke patronen met heldere kleuren. Vooral goud, paars, limoengroen, citroengeel en helderblauw zijn mijn favoriet.” Paulina is gek op haar traditionele Ghanese kleding.

“Ik mis Ghana nog steeds, ook al woon ik dertig jaar in Nederland. Via mijn kleding voel ik mij toch thuis. Als het koud is, draag ik er leggings onder en een shirt met lange mouwen. Ook combineer ik het weleens met een vest. Deze outfit heb ik speciaal voor Klerenzooi in Ghana laten maken. De stoffen heb ik in Amsterdam-Zuidoost op de markt gehaald. Die heb ik meegegeven aan een kennis die naar Ghana ging, inclusief het ontwerp, het geld voor de naaikosten en het adres van mijn vaste naaister in Kumasi. Een familielid die vanuit Kumasi naar Accra ging, heeft het aan een andere kennis gegeven die naar Nederland ging. Je denkt misschien dat dit veel gedoe is, maar elke week gaat wel iemand die ik ken naar Ghana en er komt ook elke week wel iemand terug. We nemen graag dingen voor elkaar mee. De Ghanese gemeenschap is hecht. Door de kleding daar te laten maken, steun ik mijn familie en vrienden in Ghana financieel. Verder koop ik bijna nooit kleding in een winkel, ik koop liever stoffen en laat iets maken. Altijd iets unieks. Bovendien is mijn maat moeilijk verkrijgbaar bij confectiekleding.”

Paulina draagt graag speciale, nette outfits naar feesten en naar de kerk. Ze heeft twee dochters en een zoon. Haar oudste dochter is dertig en heeft een zoontje. “Ik ben blij dat ik ook oma ben. Ik ben gek op kinderen, zo heb ik ook een programma op het lokale tv-station GAM TV (te zien op Salto en YouTube), waarin ik ouders tips geef over opvoeding, en een kinderprogramma.”

Doek € 12,- markt Kraaiennest (hiervan zijn de blouse, rok en haarband gemaakt)

Afrikaanse slippers € 10,- markt Kraaiennest

Naaikosten € 6,50,-

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in