Klerenzooi – december 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
757
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Dorien Voogel (76) heeft alleen tweedehands kleding. Ze werkt als vrijwilliger bij een activiteitencentrum voor mensen met psychische aandoeningen en verslavingsproblemen. “We doen er vanalles: onder meer tekenen en schilderen. Ik heb me voor Klerenzooi opgegeven, omdat we ook een winkeltje hebben waar je voor €1,50 per stuk kleding kunt kopen.”

Het winkeltje Magnolia zit aan de Kijkduinstraat 17 en volgens Dorien krijgt het veel kleding binnen. “We kregen laatst tien Marokkaanse jurken binnen maar daar zijn er nog maar drie van over. Ik heb er zelf een leren jack gekocht en winterschoenen.”

Dorien komt graag bij kringloopwinkel Rataplan. “Vooral die grote op de Isolatorweg.” Dorien draagt het liefst een comfortabele trainingsbroek of corduroy broek. “Maar het meest hou ik van Scandinavische mode, ik heb in Stockholm gewoond. De blauwe jurk lijkt op de Zweedse stijl die ik leuk vind.”

Toen Dorien nog jong was, kocht ze wel veel nieuwe kleding. “De leukste mode-revival uit mijn jongere jaren vind ik de terugkomst van seventiesmode, die wijde pijpen en kleurige blouses.”

Dorien heeft veel meegemaakt. “Voor ik met pensioen ging, was ik natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb daarna altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Mijn onderbeen is zestien jaar geleden door een ongeluk verbrijzeld. Ik heb een ijzeren onderbeen. Goede schoenen met stevige zool zijn dus belangrijk.”

Wil je kleren doneren aan Magnolia?
Bel 020 420 7744 en het wordt gratis opgehaald.

Jurk €7,50, Jasje €4,95, Sjaal €1,50, Blouse €2,95, Lange broek wijde pijpen €3,95, Kerstballen €2,95, Kaarsje €0,95 allemaal Rataplan; Schoenen €2,50 Juttersdok (is inmiddels failliet)

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in