Kind krijgt tegoed op Stadspas

AMSTERDAM Kinderen tot en met 14 jaar krijgen een tegoed op hun Stadspas.

0
1706

Ouders met een Stadspas krijgen deze maand (december) een tegoed. Daarmee kunnen  ze voor hun kinderen in verschillende winkelketens spullen kopen.
Eerder kregen kinderen met een Stadspas een bon die ze konden inwisselen voor babyspullen, boeken of kleding. Die bon is nu vervangen door een tegoed. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen dit gebruiken.
Het ‘kindtegoed’ kun je gebruiken voor kleding, schoolspullen en bepaalde verzorgingsartikelen, zoals deodorant en tandpasta. Stadspashouders die recht hebben op zo’n kindtegoed hoeven dat niet aan te vragen, maar krijgen het tegoed op de pas van het kind gestort. Vervolgens kunnen ze binnenstappen bij een van de ongeveer negentig aangesloten winkelvestigingen om artikelen direct met hun Stadspas af te rekenen.
Wethouder Marjolein Moorman  (armoede) is blij dat de Stadspas steeds breder inzetbaar wordt. ‘De Stadspas is al jaren een vriend van Amsterdammers die wel iets extra’s kunnen gebruiken.’
De gebruiksmogelijkheden van de pas zijn de laatste jaren flink uitgebreid. Zo kunnen pashouders nu ook met korting sporten, voordelig gezonde groente- en fruitpakketten kopen, kosteloos een ID-kaart afhalen en de vrijwillige ouderbijdrage voor de basisschool voldoen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in