© Sandra Hoogeboom

Verena Verloop studeert social work en is het gezonde maatje van Nour (15). Ze spreken elke maandag af bij Nour in de buurt. “Dan kom ik haar thuis halen. We gaan dan meestal buiten sporten, wandelen of kickboksen in een portiek van een flat bij haar in de buurt. We kletsen ook veel, dan vraag ik haar wat ze de afgelopen week heeft gedaan. Wat ging goed en wat ging mis. Ze kan dus ook haar hart bij mij luchten en we hebben veel lol samen. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Bij Nour zie ik echt vooruitgang, ook dat ze minder verlegen is.” Nour geeft toe dat ze door Gezonde Maatjes lekkerder in haar vel zit. “Ik was vaak onzeker over mijn gewicht, waardoor ik moeilijk contacten legde. Nu heb ik dat veel minder. Ik wilde graag afvallen, maar vond dat erg moeilijk. Vooral omdat ik makkelijk naar een zakje chips greep of een snack.”

Nour zit in de 2e klas havo/vwo. Ze woont met haar ouders, broertje, zusje en twee oudere zussen. “We hadden altijd wel wat lekkers in huis. Gelukkig houden mijn ouders er rekening mee om minder vaak snoep en snacks te kopen, sinds ik mee doe met Gezonde Maatjes. Wat ik vooral ook fijn vind, is dat ik van Verena leer hoe je toch lekkere dingen kunt eten die wel gezond zijn. We zijn nog niet samen gaan koken, maar dat zou ik nog graag willen.” Het gezin van Nour komt uit Syrië, waardoor Verena ook veel uit die cultuur leert. Verena: “De Syrische keuken lijkt me geweldig om ook te leren kennen.”

“Ik ben via mijn huisarts bij Gezonde Maatjes terecht gekomen”, vertelt Nour. “In het begin moesten we even aan elkaar wennen, maar we hadden gauw een klik.” Dat is ook te zien, de dames krijgen vaak spontaan de slappe lach. Maar wat gaat Nour doen als Verena klaar is met haar begeleiden? “Dan wil ik in ieder geval deze leefstijl aanhouden. Mijn ouders zijn er ook blij mee. Ik raad het andere jongeren aan die ook onzeker zijn over hun gewicht. Je leert ook accepteren hoe je bent en dat is belangrijk.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in