Tekst Trudy Admiraal | Beeld George Maas/Fotonova

Drie maanden na de geboorte van haar jongste dochter wilde Yamilet Sadhala Rodriguez dolgraag weer werken. Sinds een half jaar is ze flexwerker bij het 14 020 informatienummer van de gemeente Amsterdam; haar baby is negen maanden. “Het is op mijn pad gekomen”, lacht ze blij. “Ik belde het UWV en kwam terecht bij Olympia die deze baan voor me had. Ik ben echt superblij met Olympia. Ze zijn zó betrokken en gemotiveerd, daar krijg je energie van. Ik zeg tegen al mijn vriendinnen: ga naar Olympia als je werk zoekt!”

Eenzaam

Ook het werk zelf bevalt haar goed. “Als medewerker van het 14 020 nummer krijg ik burgers aan de lijn die een klacht of vraag hebben over de openbare ruimte. Denk aan afval op straat of drijfvuil, maar ook vragen over groen en straatmeubilair, of klachten over ongedierte. Juist in deze tijd krijg ik vaak oudere mensen aan de telefoon. Door de lockdown zitten ze veel thuis, vooral toen het zo sneeuwde. Ze zijn eenzaam, hebben behoefte aan een gesprekje. Dat raakt me. Ik kan me voorstellen dat ze het heel erg vinden als het plantsoentje voor de deur wordt vergeten. Hun uitzicht is vaak nog het enige dat ze hebben. Vorige week had ik een huilende mevrouw aan de lijn, ik vond het zó zielig. Ik had haar het liefst een knuffel gegeven.”

Zolderkamer

Yamilet heeft alleen een headset nodig en een laptop om in te kunnen loggen bij het systeem van het Contactcenter Amsterdam (CCA). Vanwege de coronacrisis heeft Yamilet nog geen directe collega’s ontmoet. Ze werkt vanuit huis. Yamilet: “Ik ben begonnen tijdens de lockdown. Alleen bij de training van twee weken heb ik de andere nieuwe medewerkers gezien. Het geeft niet hoor, ik zit hier heerlijk rustig op zolder. Ik werk 20 uur per week, verdeeld over drie dagen. Mijn man is dan beneden met de kinderen, we hebben ook een zoon van 13 en een dochter van 7.”

Helpen

Het is natuurlijk fijn om geld te verdienen, maar dat is voor Yamilet niet de enige motivatie om te gaan werken. Yamilet: “Ik wil iets betekenen voor andere mensen. Toen ik nog zwanger was, heb ik een half jaar vrijwilligerswerk gedaan voor Bright Fame, een organisatie die straatwerk doet op de wallen en hulp biedt aan prostituees. Ik vind het fijn om ook bij de gemeente Amsterdam mensen te kunnen helpen. Komende maand ga ik een nieuwe training volgen om ook burgers met andere vragen te kunnen helpen. Over parkeren bijvoorbeeld, of wonen. Ik heb via Olympia en Doorzaam een eigen coach van het Alles-in-1 traject gekregen die me helpt mijn doelen te bereiken. Echt heel fijn.”

met medewerking van Olympia

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in