Honderden schoenen nodig voor daklozen

AMSTERDAM Inzamelactie voor mannenschoenen daklozen

0
1063

De Regenboog Groep is een actie gestart  om schoenen in te zamelen voor daklozen. Dagelijks komen ongeveer zeshonderd daklozen in de acht inloophuizen van de Regenboog. En bijna geen enkele dakloze loopt op normale schoenen, aldus de organisatie. Er zijn honderden paren goede mannenschoenen nodig.

‘Dakloze Amsterdammers lopen veel. Het is meestal niet toegestaan om langer ergens te zitten, ze krijgen boetes en worden weggestuurd. Ze worden gedwongen constant in beweging te blijven. Dit doen ze op veel te kleine en te smalle schoenen’, aldus de opvang-groep. De Regenboog Groep roept mannen op om goede schoenen die ze niet gebruiken te doneren. Vooral aan grote maten is behoefte, bij voorkeur wat bredere schoenen vanaf maat 42. “Het moeten echt stevige warme schoenen zijn”, zegt een woordvoerster. Waarom mannenschoenen? Omdat er vooral mannen in de inloophuizen komen en voor vrouwen is er al voldoende, zegt ze. Ook vraagt de groep schoenenwinkels om achtergelaten schoenen of partijen onverkochte nieuwe schoenen te doneren.

Particulieren kunnen schoenen brengen bij een van de Regenboog-inloophuizen. Wie niet langs kan komen, kan ook SCHOEN sms’en naar 4333, aldus de groep. Dan doneer je eenmalig drie euro die naar schoenen voor dakloze Amsterdammers gaan.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in