Hoe je goedkoper boodschappen kunt doen

0
1097

Door schaarse grondstoffen en hoge energieprijzen zijn de prijzen van voedingsmiddelen gemiddeld 12,8 procent hoger dan een jaar geleden, zo heeft het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) uitgerekend. Voor melk, kaas en eieren betaal je zelfs 20 procent méér dan een jaar geleden.

Reden genoeg om te kijken hoe je goedkoper kunt inslaan. De Volkskrant maakte een lijstje van dertien producten en ging winkelen. Coop kwam als duurste uit de test, Vomar en Lidl bleken zeer goedkoop, maar Dirk was verreweg het goedkoopst.

Maar waar je ook gaat winkelen, het maakt al een groot verschil als je je voortaan alleen de huismerken kiest, want die zijn doorgaans het goedkoopst. Dat kan per boodschappenmand al zes euro schelen. Je moet er af en toe wel voor bukken, want in supermarkten staat alles waar de supermarkt het meest aan verdient op ooghoogte. De prijsknallers staan dus meestal wat lager in het schap, of juist bovenaan.

Het kan ook geen kwaad om op de aanbiedingen te letten.
En dan nog wat: koop eens wat vaker uit het vriesschap. Volgens het Voedingscentrum zijn doperwtjes uit de vriezer net zo gezond als verse Dat geldt ook voor vlees en vies.
En nog een tip: eet eens wat minder vlees of vis. Beperkt het tot bijvoorbeeld twee dagen in de week. Dat kan al gauw tientallen euro’s schelen.

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in