Gratis mantelzorg-theater in De Balie

0
497

Onder de titel Merci dat jij er bent vindt dinsdag 7 juni in De Balie een theatervoorstelling plaats over mantelzorg.

Iemand in je omgeving is ziek of psychisch kwetsbaar. Taken als boodschappen doen, stofzuigen of meegaan naar de huisarts komen steeds vaker bij jou te liggen. Jij bent nu mantelzorger. Dat doe je met alle liefde, zorgen voor iemand is heel mooi. Maar het is soms ook zwaar, en soms wel eens ondragelijk. Het lijkt wel alsof je er alleen voorstaat, alsof niemand je ècht kan helpen.

De afgelopen maanden doken onderzoekers van De Balie, samen met AT5, in de wereld van Amsterdamse mantelzorgers. Theatermaker Max Wind maakte op basis van die verhalen de voorstelling Merci dat jij er bent die dinsdag 7 juni in De Balie wordt opgevoerd.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek, waarin belangstellenden verder kunnen praten over vragen als: hoe zorgen we er voor dat het niet te zwaar wordt voor mantelzorgers, nu de druk op hem of haar toeneemt door corona, bezuinigingen en personeelstekort? Hoe zorgen we er voor dat het vrijwillig blijft? Via deze pagina kun zien welke aandacht AT5 en NRC al aan dit onderwerp hebben besteed.

De voorstelling vindt dinsdag 7 juni in De Balie plaats, duurt van 20-22 uur en via deze link kun je gratis een kaartje reserveren.  De eerste week van juni staat in het teken van de jonge mantelzorger en om die reden besteedt MUG magazine in het juninummer  uitgebreid aandacht aan dit thema, in samenwerking met De Balie Live Journalism.

Je kunt de voorstelling ook volgen via de livestream op debalie.nl. Die is ook tijdelijk terug te zien. Ook zijn de voorstelling en het nagesprek op 9 juni om 20.00 terug te zien op AT5

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in