Fototentoonstelling in Buurtkamer Kostelijk

Neem een kijkje in de Buurtkamer Kostelijk aan de Tweede Kostverlorenkade. Zondag 16 juni opent er een fototentoonstelling, met aansluitend een lentefeest, voor vaste bezoekers en nieuwsgierige buurtbewoners.

0
1555
AMSTERDAM – Buurtkamer Kostelijk is zondag 16 juni open voor publiek. Vanaf 16.00 uur zijn Amsterdammers welkom om naar de fototentoonstelling te komen kijken, die in de opvang is ingericht. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het werk van de Volksbond.
Buurtkamer Kostelijk aan de Tweede Kostverlorenkade is een plek voor bezoekers en vrijwilligers die zich graag voor anderen nuttig willen maken. Zij kunnen er terecht voor een gesprek, een kopje koffie of thee, voor een maaltijd of gewoon om een krant te lezen. Als het mooi weer is, kunnen bezoekers in de tuin zitten. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals yoga, een foto/filmclub, zingen, gitaarles, fietsreparatie, een vrouwengroep en dansen. 

Voor mensen mét en zonder problemen

Mensen met psychiatrische of psychosociale problemen zijn bij Buurtkamer Kostelijk van harte welkom. De buurtkamer biedt veiligheid en een stimulerende omgeving. Doel is om kwetsbare mensen te helpen zich in de samenleving staande te houden. Ook buurtbewoners kunnen altijd binnenlopen. Datzelfde geldt voor vrijwilligers die willen helpen. De Buurtkamer is een initiatief van de Volksbond en werkt zonder subsidie.

Ooit zetelde op dezelfde plek Centrum PS (Centrum Psycho-Sociaal), voortgekomen uit een zelfhulpgroep in de jaren tachtig. Dat was de tijd dat veel psychiatrische inrichtingen hun deuren sloten. Mensen kwam in het centrum om elkaar met raad en daad door het leven te helpen, onafhankelijk van professionele hulpverleners. De Volksbond werd gevraagd om de zelfhulpgroep praktisch te ondersteunen. Inmiddels heet het centrum ‘buurtkamer’ en heeft een meer open karakter.

Volksbond Amsterdam

Volksbond Amsterdam startte in de jaren ’80 start het eerste sociale pension voor dak- en thuislozen en de eerste opvang voor asielzoekers met problemen. De stichting heeft inmiddels vijf woonlocaties, met ondersteuning voor jongeren en volwassenen. Daarnaast zijn er twee locaties voor dagbesteding en zinvolle activiteiten. Cliënten die zelfstandig kunnen wonen, krijgen van de Volksbond praktische hulp aan huis.

Tegenwoordig is de Buurtkamer een café-achtige ruimte, waar iedereen zonder schroom naar binnen kan. Voor €5,- kunnen bezoekers er een maaltijd nuttigen. Meedoen met een cursus, zoals yoga, kost met Stadspas €3,-. Er is een kledingwinkel en een fietsenmaker.

Zondag 16 juni is een mooie gelegenheid om te kijken wat er zoal gebeurt in Kostelijk, want dan opent een fototentoonstelling. Aansluitend is er, vanaf 17.00 uur, het Buurtkamer Lentefeest.
Buurtkamer Kostelijk is dagelijks geopend. Van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Het adres: Tweede Kostverlorenkade 15, Amsterdam Oud-West. 
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in