FIX-brigade energiebesparing stevig uitgebreid

AMSTERDAM De FIX-brigade begon in Oost met energiebesparende klussen. Vanaf mei is de brigade ook actief in Nieuw-West en Noord.

1
2405
De FIX-brigade, die al actief is in Amsterdam-Oost gaat vanaf mei 2022 ook in Nieuw-West en Noord mensen met een laag inkomen (gratis) helpen hun energierekening binnen de perken te houden.

De FIX-brigade voert kleine energiebesparende maatregelen uit, zoals het dichten van naden en kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en het beter afstellen van de verwarming. Het zijn maatregelen die de energierekening met zo’n 600 euro per jaar omlaag kunnen brengen. Gemiddeld kan een huishouden er per jaar 316 kubieke meter gas mee uitsparen.

Voor huishoudens in Oost, Nieuw-West en Noord die leven van een laag inkomen (tot maximaal 140 procent van het minimumloon) zijn zowel de werkzaamheden als het materiaal kostenloos.

Zowel de gemeente Amsterdam als de Europese Unie hebben hiervoor samen  1.311.485 euro vrijgemaakt, waarvan Duurzaamheidscentrum Jungle zes nieuwe medewerkers kan aantrekken, die ongeveer 120 leerlingen zullen begeleiden. De bedoeling is dat zij samen duizend woningen gaan  aanpakken.

Waarschijnlijk zal 40 procent van de leerlingen uitstromen naar betaald werk in de energietransitie en 40 procent zal doorstromen naar een vervolgopleiding. Het project loopt van mei 2022 tot eind 2023.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. 31 mei heb ik advies en informatie gevraagd over isolatie en waardebonnen, heb een mail terug gekregen dat er zo snel mogelijk contact op genomen zou worden.
    heb helaas nog niets gezien of gehoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in