Driss Aarabi (39) houdt van film, vindt pluriformiteit belangrijk, en wil graag dat arthousefilms in theaters te zien blijven. Dat bracht hem in filmtheater Rialto – en niet de consumptiebonnen en films die hij gratis mag zien als dank voor zijn werk.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Sinds een half jaar werkt hij als kassamedewerker voor Rialto. Dat klinkt saaier dan het is, want het is meer dan alleen kaartjes verkopen. Hij controlleert ook de zalen voor de deuren openen, en scant kaartjes. Een welkome ontsnapping aan de dagelijkse sleur (hij werkt overdag als fiscalist) die hem in contact brengt met mensen die hij anders niet zou ontmoeten.

Filmtheater Rialto draait vrijwel geheel op het werk van vrijwilligers. Dat zijn er in totaal zo’n 120, de meesten doen een dagdeel per twee weken hun dienst. Naast het Kassa-Ticket-Team is er ook een Bar-Team.

Rialto is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kijk voor informatie over Rialto op www.rialtofilm.nl

Contact: vrijwilligers@rialtofilm.nl

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in