Op welke toeslagen heb je recht? Om je daarbij te helpen, bestaat er sinds kort een online hulpmiddel waarmee je kunt zien voor welke potjes je misschien in aanmerking komt. Je kunt ook met Geldfit bellen of chatten om samen de test te doen.

Eerst krijg je een paar vragen en daarna weet je op welke potjes je recht hebt. Potjes zijn toeslagen en regelingen. In de ‘online tool’  moet je vragen over je huishouden beantwoorden – gemiddeld ben je daar 15 minuten mee bezig -, waarna je een advies krijgt met welke regelingen en toeslagen mogelijk belangrijk voor jou kunnen zijn. Als je geen computer hebt of het lastig vindt, kun je ook Geldfit gratis bellen op 0800-0550.

De initiatiefnemers Geldfit.nl en VoorzieningenWijzer, hopen dat hierdoor meer mensen het geld krijgen waar ze recht op hebben. ‘In Nederland wordt over het algemeen te weinig gebruik gemaakt van inkomens verhogende voorzieningen,’ zegt Frederieke Kokol van Geldfit tegen het Algemeen Dagblad.

‘Zorg- en huurtoeslag zijn bekendere toeslagen, maar er zijn ook voorzieningen als het Jeugdsportfonds, dat je helpt met de contributie of lesgeld voor kinderen of bijzondere bijstand bij de gemeente. Vaak weten mensen niet waar ze recht op hebben en hoe ze dat moeten aanvragen.’  De tool kan daarbij helpen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in