Daling van aantal bijstanders in hoofdstad

AMSTERDAM Het aantal bijstanders in de hoofdstad is gedaald.

1
1185

Opvallend nieuws: voor de derde week op rij daalt het aantal bijstanders in Amsterdam. Na een sterke stijging van het aantal mensen in de bijstand in de periode vanaf maart tot en met mei trad daarna een stabilisatie in. In de zomer zaten er ongeveer 40.500 personen in de bijstand, evenveel als een jaar geleden. Maar de laatste drie weken daalt het aantal bijstanders, de laatste week zelfs met 75, om uit te komen op net boven de 40.000.

Begin dit jaar stond de teller nog op 38.700. De lagere aantallen in september worden veroorzaakt door een lagere instroom en een nog steeds hoge uitstroom. Per week melden zich ongeveer 350 nieuwe personen.

Stilte voor de storm?

Ondanks deze positieve cijfers is toch de verwachting dat in de komende maanden de aantallen in de bijstand flink zullen stijgen. De belangrijkste oorzaak is het aflopen van de TOZO-regeling per 1 oktober, waarbij zzp-ers aanspraak konden maken op een uitkering op het niveau van de bijstand. Ongeveer 18.000 Amsterdamse zzp-ers ontvangen op dit moment zo’n uitkering.

Bron: gemeente Amsterdam

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in