Dak- en thuislozen krijgen vaccinatie

AMSTERDAM Dak- en thuislozen in de hoofdstad kunnen een vaccinatie tegen corona krijgen.

0
1160
De GGD start in de laatste week van mei met het vaccineren van dak- en thuislozen tegen het coronavirus.
De groep mensen die nog in de extra noodopvang zit, onder wie EU-burgers en ongedocumenteerden (illegalen), komt als eerste aan de beurt. Zij krijgen het Janssen-vaccin omdat daar maar één prik van nodig is.

In totaal gaat het om ongeveer 5.500 dak- en thuislozen, bankslapers, zwerfjongeren, arbeidsimmigranten zonder werk, mensen in de vrouwenopvang die zorg ontvangen en een aantal ongedocumenteerden zonder huisarts. Er zijn twee mobiele prikteams geformeerd. Die zullen in vier weken tijd een aantal plekken aandoen. Al eerder kregen zo’n 600 van de meest kwetsbare bewoners in de Maatschappelijke Opvang een vaccinatie.

Eerst was het de bedoeling dat iedereen de extra noodopvang (vanwege corona) vòòr 19 mei zou moeten verlaten, want toen trad de tweede stap van het landelijke ‘openingsplan’ in werking. Het stadsbestuur van Amsterdam vindt echter dat iedereen de kans moet krijgen eerst een vaccinatie te krijgen. Dat betekent dat niemand de extra opvang voor 2 juni 2021 zal hoeven te verlaten. Vanaf die datum zal de extra noodopvang de deuren sluiten.

Voor die tijd wordt met iedereen gesproken over zijn of haar mogelijkheden, zoals repatriëring naar het land van herkomst, of instromen in de kortdurende opvang. Wie niet meewerkt aan ‘perspectief’,  zoals wethouder Simone Kukenheim (zorg) dat noemt, zal de extra noodopvang moeten verlaten.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in