Corona-crisis leidt tot meer schulden bij Amsterdammers

AMSTERDAM Het aantal mensen in Amsterdam dat schulden heeft, neemt toe in Amsterdam.

0
736

Het aantal Amsterdammers dat vorig jaar een beroep moest doen op de schuldhulpverlening is met 12 procent gestegen vergeleken met het jaar daarvoor. Dat is het gevolg van de corona-crisis.

Ook de sociaal raadsleden in Amsterdam hebben het drukker gekregen. Het aantal mensen dat bij hen aanklopte voor hulp, is met 16 procent toegenomen. Vooral in Noord, Nieuw-West en Zuidoost namen de schuldproblemen toe.

Het stadsbestuur wil wat aan die problemen doen door mensen met schulden rust te bieden. Dat kan door snel hulp te bieden, waardoor de schulden niet nog meer toenemen.
Volgens wethouder Marjolein Moorman (armoedebeleid) is het tragisch dat juist kwetsbare Amsterdammers in de corona-crisis de hardste klappen krijgen. ‘Vaak gaat het om mensen met een onzekere positie, zoals jongeren, flexwerkers en zzp’ers, die door teruglopende inkomsten in de problemen komen.’ Om die reden heeft het stadsbestuur besloten dit jaar 11,8 miljoen euro extra uit te geven aan armoedebestrijding.
Vooral de hulp aan bijstandsgerechtigden met schulden begint zijn vruchten af te werpen. Zo is het aantal beslagleggingen op bijstandsuitkeringen in 2020 met 383 gedaald, van 4.528 aan het begin van 2020 naar 4.224 aan het einde van dat jaar.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in