CNV wil werkweek van 30 uur

0
566
Een kortere werkweek kan psychische problemen als burn-out voorkomen. Om die reden gaat vakbond CNV bij de komende cao-onderhandelingen inzetten op een werkweek van 30 uur.
Volgens directeur Piet Fortuin van het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) zou één op de vijf werkenden tegen een burnout aan zitten, aldus directeur Piet Fortuin van het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV). Dat zou neerkomen op honderdduizenden werknemers.

Proeven zouden hebben aangetoond dat mensen niet alleen gelukkiger worden van een kortere werkweek, maar ook verwachten efficiënter en productiever te zijn. Ook zou de balans tussen werk en privé sterk verbeteren, zo zegt hij tegen de Volkskrant.

De vakbond denkt dat dit een goed moment is de wens voor een kortere werkweek bij werkgevers op tafel te leggen. De bond denkt niet alleen aan mensen die nu 40 uur in de week werken. Fortuin hoopt ook dat mensen die nu in kleine deeltijdbanen werken straks 30 uur aan de bak kunnen, zodat er ‘een betere balans tussen mannen en vrouwen komt.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in