Amsterdam helpt gedupeerden toeslagenaffaire

0
1166

Het aantal gedupeerde Amsterdammers van de kinderopvangtoeslagenaffaire dat zich bij de Belastingdienst heeft gemeld was eind vorige maand gestegen naar 4.500 Amsterdammers. Dat is bijna een verdrievoudiging van de aanvankelijke inschatting van de Belastingdienst, namelijk 1.700. De woordvoerder van wethouder Marjolein Moorman (armoedebeleid):  “We ontvangen van de Belastingdienst de gegevens van gedupeerde ouders en hun toeslagpartner zodat we hun schulden bij de gemeente kunnen kwijtschelden.”

Het Amsterdamse college van b&w heeft op 6 juli besloten om met die kwijtschelding aan de slag te gaan, vooruitlopend op beoogde wetgeving vanuit het Rijk die kwijtschelding per 1 januari mogelijk moet maken. “Bij de afdeling Werk en Inkomen hadden 421 ouders een vordering en zijn van 391 ouders de vorderingen kwijtgescholden. Bij de Kredietbank Amsterdam hadden 149 ouders een lopend saneringskrediet, al deze ouders hebben bericht gekregen dat ze direct kunnen stoppen met afbetalen. Belastingen Amsterdam werkt met andere gemeenten aan een geautomatiseerde oplossing om alle vorderingen in een keer kwijt te kunnen schelden. We verwachten dit op korte termijn te regelen. In de tussentijd staan alle vorderingen op pauze.”

De Amsterdamse Buurtteams nemen contact op met gedupeerde ouders. “Ze vragen of de gemeente naast financiële hulp nog meer kan doen op het gebied van inkomen, werk, gezin, wonen en zorg. De Buurtteams hebben al 1.500 ouders benaderd.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in