Campagne om geldzorgen aan te pakken

0
363

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne begonnen om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp en om ze aan te moedigen een eerste stap te zetten.

Ondanks koopkrachtmaatregelen van de overheid vreest diezelfde overheid dat het aantal huishoudens met schulden flink zal toenemen.

Als je maar een kleine buffer hebt, is een betaalachterstand snel opgelopen. Er vroeg bij zijn met hulp kan voorkomen dat de problemen boven je hoofd groeien. Hulp vragen lijkt makkelijk, maar veel mensen houden financiële zorgen liever voor zichzelf.

‘Juist daarom moeten we er alles aan doen om te voorkomen dat mensen hun geldzorgen voor zich houden en dat de problemen zich opstapelen,’ licht minister Schouten (Armoedebeleid) de campagne toe.

Geldfit

Veel mensen kennen de weg niet naar de schuldhulp van de gemeente, een budgetcoach of een schuldhulpmaatje. Of ze weten niet dat het mogelijk is om een betalingsregeling te treffen. Bovendien gebruikt niet iedereen de inkomensregelingen.

De campagne die de overheid is gestart moet de hulp dichterbij brengen. Op geldfit.nl kun je online een test doen om te zien hoe je financiële situatie is en welke stappen je kunt zetten om weer grip op je geld te krijgen. Er is ook een telefonische hulplijn waar je persoonlijk advies kunt krijgen:  0800-8115. Meer over de campagne is hier te vinden.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in